Let hier op als je een lichtkoepel 100×100 hebt

Wanneer je een lichtkoepel hebt laten installeren op je huis, of in de schuur, dan is het belangrijk dat je op een aantal dingen zal letten om ervoor te zorgen dat de lichtkoepel zo lang mogelijk mee zal kunnen gaan. Lichtkoepels zijn enkel- of meerwandige objecten waarbij de hoeveelheid schalen gelijk staat aan de hoeveelheid isolatie. Meestal heb je de keus uit twee verschillende materialen wanneer je een lichtkoepel wil installeren, dat zijn acrylaat en de polycarbonaat kanaalplaat van Daglichtdirect. Wanneer je gaat voor de polycarbonaat kanaalplaat van Daglichtdirect, zal je een sterkere lichtkoepel hebben dan wanneer je voor acrylaat zal gaan. Ook is het handig om wanneer je een lichtkoepel gaat installeren je golfplaten kopen zal gaan. Dit om de rest van het dak goed te beschermen en ervoor te zorgen dat de lichtkoepel ook goed in het dak zal komen te liggen. 

Golfplaten en de reiniging

Gelukkig zijn er meerdere plekken waar je golfplaten kopen kan. Vaak kan dit zelfs bij dezelfde instantie als waar je de polycarbonaat kanaalplaat van Daglichtdirect kan bestellen. Wanneer je de lichtkoepel laat aanleggen door specialisten, heb je ook vaak de mogelijkheid om de golfplaten die je gekocht hebt erbij aan te laten leggen. Dit kost vaak wat extra’s, maar is zeker fijn wanneer je nog nooit dit soort klusjes hebt gedaan. Naast dat je golfplaten kopen kan voor het installeren van een lichtkoepel, is het belangrijk dat je na afloop ook goed let op het schoonmaken ervan. Aangezien een lichtkoepel glas bevat, is het verstandig om altijd eerst even het oppervlak schoon te spoelen zodat zandkorrels niet meer aanwezig zullen zijn wanneer je er met een doek overheen gaat wrijven. Dit voorkomt krassen en dofheid en zorgt er daarmee gelijk voor dat je een heel stuk langer kan genieten van de lichtkoepel. Ook voor de schoonmaak zijn er verschillende soorten schoonmaakmiddelen die vaak allemaal relatief goed biologisch afbreekbaar zijn en je dus veilig kan gebruiken voor de schoonmaak. 

Verschillende maten

Bij DaglichtDirect zijn er verschillende maten lichtkoepels. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de afmetingen 80×80, 100×100 en 120×120. Uiteraard zijn de lichtkoepels precies hetzelfde, het enige wat anders is is de maatvoering. De meest populaire afmeting is de lichtkoepel 100×100.

Author: 100x100