Reizen met je motor

Als je in het bezit bent van een motor, is het natuurlijk leuk om daar grote afstanden mee af te leggen. Ermee op reis te gaan. Het is dan slim om goed voorbereid te zijn. Niks vervelender dan tijdens je reis voor verrassingen komen te staan. Het is handig je van tevoren in te lezen en wat tips op te zoeken. Gelukkig zijn hier online genoeg dingen over te vinden. Maar om vast een beginnetje te maken volgen hieronder een aantal dingen waar je aan kunt denken of waar je rekening mee kunt houden.

Welke onderdelen neem je mee op reis

Als je op reis gaat met je motor is het handig van tevoren te bedenken wat je meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan welke onderdelen je meeneemt of dat deze zich wel op je motor bevinden. Om te beginnen is het altijd slim om zadeltassen mee te nemen. Je gaat immers op reis en kunt de extra ruimte voor je spullen goed gebruiken. Om de reis veilig te maken is het slim om te kijken of je motor stuur spiegels hebt.

Uiteraard moet het zadel comfortabel zitten en niet oud of versleten zijn. Om ervoor te zorgen dat je accu niet te snel leeg gaat is het aan te raden een acculader druppellader aan te schaffen.

Slecht weer onderweg

Als je aan het reizen bent op je motor kan het voorkomen dat je in slecht weer belandt. Niet zo fijn natuurlijk. Maar er zijn manieren om het jezelf wat makkelijker te maken. Allereerst is het fijn om een motorhoes aan te schaffen. Deze houdt je motor schoon en droog als je hem ergens neerzet. Ook handig om over na te denken is koplampmatzwart mesh. Altijd handig om er zeker van te zijn dat je goed werkende koplampen hebt mocht je in slecht weer belanden. Denk je eraan een nieuwe motor aan te schaffen voor je reis? Kijk dan even naar de Royal Enfield continental gt 650. Dit zou zeker een goede aanwinst zijn. 

Pech op de weg

Als je op reis gaat met je motor kan het natuurlijk ook voorkomen dat je pech krijgt. Heel vervelend natuurlijk. Helaas is dit niet altijd te voorkomen. Om toch goed voorbereid te zijn op situaties als deze is het aan te raden altijd het nummer van de ANWB bij de hand te hebben. Zodat je snel kunt bellen en om hulp kunt vragen. Zet je motor altijd veilig aan de kant zodat je anderen niet tot last bent. Zo voorkom je gevaarlijke situaties. Mocht er plek voor zijn in je zadeltassen, neem dan een of meerder pilons mee. Zo val je extra op voor de andere mensen op de weg en ben je verzekerd van een veilige plek.

Terug van vakantie

Ben je op vakantie geweest met de motor? Dan is het altijd fijn om zeker te weten dat je motor geen schade heeft opgelopen. Check daarom altijd of je ergens krasjes kunt vinden of beschadigingen. Ook is het handig om de motor een goede wasbeurt te geven. Deze kan natuurlijk vies zijn geworden tijdens je mooie reis met je motor op vakantie. Maak hem goed schoon met een drupje badschuim in lauwwarm water. Deze simpele truc laat je motor er weer mooi en glanzend uitzien. Altijd handig, voordat je je motor weer opbergt.

Author: 100x100